عميق تر شدن شکافهای درونی رژيم بر سر توافق ژنو

جنگ و جدال باندهای درونی رژيم بر سر بحران زهرخوران اتمی رژيم و توافق موقت رژيم با کشورهای 1+5 هم چنان ادامه دارد. مهره های باند خامنه ای اين توافق را خطرناک و بلای جان رژيم دانسته و آن را به تله يی انفجاری تشبيه کرده اند
 
ارگان آخوند رسايی از نمايندگان باند ولی فقيه در مجلس ارتجاع دست آورد توافق ژنو را برای نظام آخوندی باخت نظام دانسته و در اين رابطه نوشته است: ”در نگاه اول شايد انتخاب تعبير «جام زهر» برای توافقنامه ژنو در نگاه برخی از مخاطبان، سنگين و غيرقابل پذيرش به نظر برسد. اما اندکی تأمل در مفاد توافقنامه نشان می دهد که نگرانی بيراه نيست بلکه اين بدبينی به جا است.

بسياری از چهره ها که امروز در «مواضع علنی» با احتياط، توافقنامه ژنو را يک پيروزی می خوانند و برای ديپلومات ها کارت تبريک ارسال می کنند، در «مواضع غيرعلنی» بدبينی را به جا می دانند. دقيقاً ما معتقديم از آنجا که جو روانی ايجاد شده سرابی بيش نيست، اين سراب به زودی از بين می رود، بنابراين نبايد حقيقت را پنهان کرد و واقعيت را بايد گفت، هر چند بيان اين واقعيت تلخ باشد. اما واقعيت چيست؟

بدون تعارف حقيقت آن است که با توجه به آنچه تعهد می دهيم و آنچه به دست می آوريم، در خوشبينانه ترين حالت، نتيجه 70 به 30 يعنی «برد» برای آنها و «باخت» برای ماست!
در حقيقت اگر تا ديروز خون داديم تا بگوييم «انرژی هسته يی حق مسلّم ماست» از اين پس بايد بگوييم «انرژی هسته يی حق مسلّم ماست اگر آمريکاييها قبول کنند!» ظاهراً مهمترين دليلی که تيم مذاکره کننده هسته يی در ژنو چنين امتياز مهمی را دو دستی بخشيده است، به دست آوردن امتياز لغو تحريمها بوده است اما آنچه از تحريمها لغو می شود، نيز به يک سراب شبيه است چرا که بر اساس اين توافقنامه، هيچ تحريمی لغو نمی شود بلکه تعليق می شود“

باند رفسنجانی ـ روحانی بعد از توافق ژنو، برای جلوگيری از آثار ويرانگر اين عقب نشينی در نيروهای رژيم مدعی بودند که کشورهای 1+5 حق غنی سازی را برای رژيم محفوظ دانسته اند. اکنون اين مهره خامنه ای ادعای باند رقيب را زير سؤال می برد و به آنها می گويد کلاه گشاد حق مسلم غنی سازی را بر سر نيروهای درمانده نظام نگذارند و از اين خبرها نيست. همچنين باند رفسنجانی- روحانی تلاش داشتند که اين توافقنامه را به نوعی به توافقنامه برد برد به خورد نيروهای نظام بدهند، اين مهره باند خامنه ای روی اين موضوع انگشت گذاشته که از پيروزی برای نظام آخوندی خبری نيست و چيزی که نصيب رژيم آخوندی شده باخت در مقابل کشورهای 1+5 بوده و خيلی از امتيازات را به حريف داده و چيز زيادی از طرف مخالف نتواسته است بگيرد.

علی اکبرصالحی رئيس سازمان انرژی اتمی رژيم اگر چه به صراحت نگفته که دست آورد رژيم از اين مذاکرات ناچيز بوده، اما با بيان شرمگينانه اين گونه می گويد: ”می توانستيم در شرايط بهتری باشيم و به گونه يی اين تفاهم نامه را قوی تر تهيه کنيم. اين مسأله دلايلی دارد که دلايل آن را برای روزی که اقتضای تاريخ و شرايط مهيا باشد، می توان بازگو کرد“. يعنی اين که اين توافقنامه آن چنان چيزی نصيب رژيم نکرده که باند رفسنجانی- روحانی آن را دربوغ و کرنا کرده و به عنوان يک دست آورد پيروزمند برای نظام آخوندی قلمداد کرده اند.

عليرضا زاکانی نماينده مجلس ارتجاع از باند خامنه ای با تشبيه توافقنامه به تله انفجاری برای نظام آخوندی، آب پاکی روی دست رفسنجانی و روحانی و ديپلوماتهای مذاکره کننده رژيم در ژنو ريخت و زيراب دست آورد بزرگ مورد ادعای آنها را در جمع بسيجيان رژيم اين چنين زد: ”اين بيانيه در دل خود تهديدهای خطرناک را دارد. اگر تهديدهای خطرناک را مورد توجه قرار ندهيم بيانيه بلای جانمان خواهد شد، چرا که درون آن تله های انفجاری تعبيه شده است و بايد مراقب باشيم“.

کيهان ارگان ولی فقيه ارتجاع نيز ترديد باند ولی فقيه نسبت به توافقنامه را با روشن ترين بيان نشان داد که نمی توان به اين توافقنامه اعتماد کرد. کيهان خامنه ای در سرمقاله اش نوشت: ”آنچه بايد از رفتار غربی ها نتيجه بگيريم اين است که آنها به هيچ وجه قابل اطمينان و اعتماد نيستند و حتی برای يک توافق قابل تفسير و تأويل با دهها پرسش و اما و اگر نمی توان به آنها اعتماد کرد“..

روزنامه جوان ارگان سپاه ضدمردمی، بيش از تمامی ارگانها و مهره های باند خامنه ای ترديد اين باند را نسبت به توافقنامه ژنو بيان می کند و از باند رفسنجانی و روحانی به عنوان «عده يی ذوق زده» نام می برد و می نويسد: ”يک دسته اتفاقات ژنو 3 را تمام وکمال خوب مطلق می پندارند و گروه ديگری آن را هلاهل و زهری کشنده نامگذاری می کنند که تيم مذاکره کننده آن را به خورد ما می دهد و در اين ميان گمشده، «واقع بينی» است که اجازه نمی دهد جماعت وابسته به اين دو طيف نظر جامع و مستندی از توافقات شهر ژنو ارائه دهند. آنها ذوق زدگانی هستند که به خوش بينی مفرط دچارهستند“.

دست و پازدن فاشيم دينی درتله اتمی را به روشن ترين صورت می توان در اظهارات عراقچی از اعضای اصلی تيم مذاکره کننده ديد. باند رفسنجانی ـ روحانی که برای بستن دهان مهره ها و نيروهای باند ولی فقيه، توافقنامه را به عنوان يک دست آورد بزرگ وانمود کرده و آن را دربوق کرنا کرده بود، اکنون که در برابر حملات اين باند قرار گرفته است عباس عراقچی معاون وزارت خارجه روحانی را به صحنه می فرستد تا بگويد: ”توافقنامه ژنو به بيانيه سياسی شبيه است وتعهدات الزام آورندارد... و هرلحظه که احساس کنيم طرف مقابل به تعهداتش عمل نمی کند به موقعيت قبل باز می گرديم و روند را متوقف می کنيم“.

معلوم نيست اگر اين توافق جای اما و اگر دارد و تعهد آور نيست، پس چرا هنوز مرکب آن خشک نشده بود، آخوند حسن روحاني بلافاصله آن را به عنوان يک دست آورد بزرگ و يک پيروزی به نيروهای وارفته نظام و ولی فقيه ارتجاع تبريک گفت و در پاسخ او، ولی فقيه ارتجاع از تيم مذاکره کننده و دست اندرکاران اين توافقنامه تقدير کرد.
اين شک و ترديدها و تناقض گويی به خوبی بيانگر وضعيت رژيمی است که در غرقاب بحرانهای لاعلاج و در دام تله اتمی گرفتار شده و شکافهای درونيش روز به روز عميق تر می شود.





نظرات:



متن امنیتی

گزارش تخلف
بعدی